25. 11. 2024   |   svátek má Kateřina
 

Kuře na paprice

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 4 ks
cibule 1 ks
mletá sladká paprika 2 lžičky
máslo 50 g
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
houskový knedlík
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)


Všechny smetanové omáčky dělám na másle, ale můžete samozřejmě použít i olej.



Postup
Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo špalíčky - opláchneme a osušíme utěrkou. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, zasypeme paprikou a na tomto základu opečeme kuřecí části. Podlijeme vroucí vodou tak, aby bylo kuře ponořené, osolíme a dusíme doměkka (podle potřeby vodu doléváme). Měkké kuře vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce, přidáme smetanu, přisolíme a povaříme. Kuřecí kousky obereme a vložíme zpět do omáčky, necháme prohřát a podáváme s houskovým knedlíkem.


 


RECEPTY

Kapusťačka

Postup: Suroviny1/2 menší hlávky kapustycca 1/4 kostky hovězího bujonusůlpepřlžička... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Mořský vlk na česneku s petrželkou

Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...